Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Szukając ostatniej deski ratunku
|
|
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 00:50
|
Rozgrzany Postów: 54 Data rejestracji: 19.09.11 |
Witam serdecznie! Po pierwsze chciała bym pogratulować założycielom tej strony! Jest to jedyne miejsce gdzie poważnie i profesjonalnie został potraktowany temat zaburzeń odżywiania. Powiem w skrócie, mam 22 lata, choruję na bulimię od 6lat, mam duże tendencje do depresji która następnie za każdym razem prowadzi mnie do odruchów samookaleczenia się. W ramach poszukiwania 'leku' na moje skrzywione postrzeganie samej siebie popadałam w ciągi narkotyczne ( uf! ostatnio nad tym pracuję i jest już lepiej ), potrafiłam zamknąć się na pół roku w pokoju, a także zawaliłam już 2lata moich studiów przez kłopoty z opanowaniem moich wymiotów i różnych stanów psychicznych. Bawiłam się w pro-anę jako głupia nastolatka, chodziłam po lekarzach, mogę stwierdzić że jestem jak weteran wojenny. Pisze tutaj gdyż chciała bym.. no właśnie, sama nie wiem! Piszę bo od paru dni znów wisi nade mną chęć skrzywdzenia siebie, czuję powiększająca się pustkę i znów nie panuję nad wymiotami ( a już tydzień tego nie robiłam! ). Chciała bym poznać tutaj kogoś takiego jak ja, aby usłyszeć że nie jestem nienormalna, że nie jestem sama. Poszukuję pomocy, mocnej i dobrej pomocy bo nie chce dopuścić do kolejnego swojego upadku czy myśli samobójczych. No i oczywiście chętnie pomogę tym, którzy zapragną ze mną porozmawiać... bo o dziwo ponoć pozytywnie na innych wpływam tylko nie na siebie. Mam nadzieje że dobrze zaczęłam ten pierwszy post... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 19/09/2011 00:52
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Witaj Korzystasz z jakiejś profesjonalnej pomocy w tym wszystkim? karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 19/09/2011 00:56
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Cześć Nienasycona jestem w tym wieku co Ty, mamy podobne przejścia. Przede wszystkim, tak jak już Sigma zapytała - masz terapię, lekarza? Tutaj możemy się nawzajem wspierać, ale pomocy specjalistów nikt nie zastąpi ... I tak nie powiem Ci, że jesteś nienormalna, chociaż to, co robisz (robimy) nie jest normalne. Wynika raczej z czegoś duuużo głębszego. I to już temat na terapię Witaj jeszcze raz na forum [color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 01:00
|
Chodziłam jakiś czas do psychiatry, który zajmuje się tylko osobami z ED, jednak dość szybko zrezygnowałam. Prócz wypisania mi plików recept na pół rok nic innego nie zrobił dlatego szybko zrezygnowałam...
'Self harm is not a trend. Anorexia is not a phase. Depression is not an act. Homosexuality is not a choice. Sexual assult is not provoked. Suicide is not a result of cowardice' |
|
|
sensitivechild |
Dodany dnia 19/09/2011 01:05
|
Platynowy forumowicz Postów: 2771 Data rejestracji: 04.12.10 |
Może warto się przejść do kogoś innego? Masz prawo do wyboru lekarza. A sama sobie z tym nie poradzisz. 6 lat się męczysz i czas coś z tym zrobić
[color=#ff00cc]''Two and a half years ago, hell came to pay me a surprise visit" Andrew Solomon[/color] [b][color=#ff9900] "-Puchatku? -Tak Prosiaczku? -Nic- powiedział Prosiaczek biorąc Puchatka za łapkę - Chciałem się tylko upewnić, |
|
|
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 01:10
|
Właśnie tutaj pojawia się tez taki kłopot, że wzięłam kolejny urlop dziekański by iść do kogoś innego. W okolicy znalazłam nawet ośrodek gdzie mogą mi pomóc. Jednak mój ojciec, który jednak jest osoba władcza oświadczył że nie pozwoli mi tam iść gdyż jest to wstyd. Jestem na garnuszku rodziców dlatego też powiedział że nie dostanę kasy na leczenie bo on sam wie jak mnie wyleczyć - jego sposób to zamknięcie mnie w domu, faszerowanie odżywkami białkowymi, zakaz kontaktowania się z bliskimi i praca. Bo to co mi dolega to jedynie moje urojone kłopoty... czy jakoś tak Więc wiem, że póki sama nie uzbieram na parę prywatnych wizyt nie mam co liczyć na terapię. 'Self harm is not a trend. Anorexia is not a phase. Depression is not an act. Homosexuality is not a choice. Sexual assult is not provoked. Suicide is not a result of cowardice' |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 19/09/2011 01:11
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Hej! To bardzo miłe, co napisałaś o eFce. Bardzo dziękuję za słowa uznania, fajnie czuć się docenionym
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 01:15
|
Powiem CI że długo szukałam rzetelnych info o znanej nam tu tematyce. Chciałam nie raz mojej mamie podesłać jakiś link by mogła dowiedzieć się czegoś na ten temat, ale nic nigdy nie było. Dlatego bardzo mnie ucieszyło odnalezienie waszej stronki
'Self harm is not a trend. Anorexia is not a phase. Depression is not an act. Homosexuality is not a choice. Sexual assult is not provoked. Suicide is not a result of cowardice' |
|
|
Inus |
Dodany dnia 19/09/2011 11:34
|
Finiszujący Postów: 405 Data rejestracji: 05.09.11 |
hej "Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był. I pozwól mi, pozwól mi, Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz." |
|
|
verdemia |
Dodany dnia 19/09/2011 13:12
|
Złoty Forumowicz Postów: 1809 Data rejestracji: 29.07.09 |
Witaj! |
|
|
Life |
Dodany dnia 19/09/2011 13:35
|
Platynowy forumowicz Postów: 3356 Data rejestracji: 26.02.10 |
Witaj
[b][color=#00cc00]Bój się i idź do przodu [/color][/b] Dla odmiany szczęśliwa i wkur@@@na... Aaa... Już mi przeszło |
|
|
Inus |
Dodany dnia 19/09/2011 13:39
|
Czy tylko Mnie jej nik kojarzy się jednoznacznie? "Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był. I pozwól mi, pozwól mi, Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz." |
|
|
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 13:51
|
[quote][b]Inus napisał/a:[/b] Czy tylko Mnie jej nik kojarzy się jednoznacznie? [/quote] haha, to ciekawa jestem co chodzi Ci po głowie? Kiedyś chciałam mieć nieco oryginalny i ciekawy nick do mojego bloga dlatego na to wpadłam 'Self harm is not a trend. Anorexia is not a phase. Depression is not an act. Homosexuality is not a choice. Sexual assult is not provoked. Suicide is not a result of cowardice' |
|
|
Czader |
Dodany dnia 19/09/2011 13:58
|
Pasjonat Postów: 5149 Data rejestracji: 29.09.10 |
[quote][b]Inus napisał/a:[/b] Czy tylko Mnie jej nik kojarzy się jednoznacznie? [/quote] Inus mi się też kojarzy, jak najbardziej seksualnie, ale z tego co doczytałem "nienasycona" ma się kojarzyć z "wiecznie głodna" Nienasycona: witaj na forum |
|
|
herbatka |
Dodany dnia 19/09/2011 14:12
|
Medalista Postów: 603 Data rejestracji: 16.09.11 |
głodnemu chleb na myśli.. Witaj nienasycona. Może herbatki? [color=#0000cc]As long as you don't choose - everything remains possible.[/color] |
|
|
Inus |
Dodany dnia 19/09/2011 14:12
|
Też tak pomyślałam, ale jednak seksualne skojarzenia biorą górę. "Uczyń bym był z kamienia, bym z kamienia był. I pozwól mi, pozwól mi, Spróbować jeszcze raz, jeszcze raz, jeszcze raz." |
|
|
nienasycona |
Dodany dnia 19/09/2011 14:29
|
haaa... no bardziej by pasowało że chodzi o to, że brakuje mi poczucia bliskości - nienasycona z braku uczuć... a nie że nie najedzona ;D herbatka - a dziękuję, bardzo chętnie! Edytowane przez nienasycona dnia 19/09/2011 14:31 'Self harm is not a trend. Anorexia is not a phase. Depression is not an act. Homosexuality is not a choice. Sexual assult is not provoked. Suicide is not a result of cowardice' |
|
|
Czader |
Dodany dnia 19/09/2011 14:33
|
[i] nienasycona z braku uczuć... [/i] ... a potem mi powiedzą że głodnemu chleb na myśli... Seksualność Górą ;-) |
|
|
sigma |
Dodany dnia 19/09/2011 14:35
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
a słyszałeś kiedyś, że seks i uczucia to nie są synonimy? <ściana>
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Czader |
Dodany dnia 19/09/2011 14:41
|
synonim: wyraz lub dłuższe określenie równoważne znaczeniowo innemu, lub na tyle zbliżone, że można nim zastąpić to drugie w odpowiednim kontekście. Może i słyszałem, może i stosuję, ale na pewno się z tym nie zgadzam. |
|
Przeskocz do forum: |