23 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
1 tydzień Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
9 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: O psychiatrii :: Uzależnienia
 Drukuj temat
problem
maniek
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 04/05/2010 13:44
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 04.05.10

witam wszystkich Smile
czytałem wasze posty na temat tego, o czym piszecie i pozwolę sobie też zabrać głoś w tej sprawie...
otóż "mariusz" nie dziwie się Twojej żonie,że podjęła decyzję o tym, żeby Cię zostawić, bo jak napisałeś po raz drugi narobiłeś długów i jak widać nie dało Ci to nic do myślenia. musisz się wziąć ostro za siebie bo nie dasz rady sobie dalej. a wg mnie wyjściem z sytuacji nie jest to, żeby kończyć ze sobą, bo wtedy człowiek pokazuje jakim naprawdę jest egoistą. Nie masz dalszych planów na życie? Nie interesuję Cię już rodzina? Dzieci wasze ( o ile macie)? Każdy człowiek popełnia w życiu nie jeden błąd. Każdy ma zawahania , potyczki, problemy. I myślisz że każdy z nas widzi odejście ze świata, jako rozwiązanie jakichkolwiek problemów? nikt nie kazał Ci zaciągać kredyty. Wiedziałeś dobrze, jakie niesie to konsekwencje. Pieniądze są tylko wartością, która przemija. I prędzej , czy później się kończą. Więc musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy warto było dla pieniędzy i oszustwa, stracić jedną z ważniejszych rzeczy w życiu - rodzinę? Teraz weź się w garść i zacznij racjonalnie działać. Może uda Ci się wszystko odbudować. Tylko nie oczekuj od życia za wiele. Na to potrzeba czasu a przede wszystkim wytrwania. A wg mnie nie jesteś alkoholikiem, tylko wydaje mi się, że sięgnąłeś po alkohol, żeby uciec od problemu. A przecież to nie jest wyjściem.Zresztą nie wiem jak wygląda u Ciebie cała ta sytuacja, jeśli chcesz pisz na moją pocztę Smile to możemy pogadać.
Ps - jak bardzo się zadłużyłeś i po co była Ci ta gotówka ? (choroba, problemy, czy coś innego? )
pozdrawiam Smile

Kati
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 04/05/2010 22:36
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 29.06.09

Witaj Mariusz. Nie wiem, czy tu jeszcze czytasz. Jeśli tak, to chcę Ci napisać kilka słów od "praktyka" w kwestii alkoholu.
Po pierwsze - jasne, że będziesz do końca pytał i zaprzeczał swojej chorobie alkoholowej, jeśli ją masz. Jeśli jesteś gotowy sam przed sobą uczciwie odpowiadać, zrób sobie kilka testów. Wpisz w google: test, alkoholizm, samo wyjdzie. Polecam baltimorski - swoją drogą, Makro, mam zebrany zestaw takich testów, może by tu na efce zamieścić?...
Co do leczenia się z alkoholizmu, są ośrodki leczenia uzależnień, poradnie uzależnień, poradnie zdrowia psychicznego, grupy AA, terapeuci uzależnień. Jednym słowem opcji jest mnóstwo. Jedno jest pewne: w dniu, wktórym straciłeś kontrolę nad swoim piciem - a tak się pewnie zdarzyło, skoro wylądowałeś na detoksie a żona ma jakieś wąty - straciłeś także możliwosc wyjścia z tego na własną rękę. Potrzebujesz innych ludzi i dużo pokory. Albo pij dalej, jak wolisz, tylko nie trzymaj przy sobie tych, których podobno kochasz. Skoro tak jest, pozwól im odejść, niech nie cierpią.

Makro
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 04/05/2010 22:37
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

Jak z prawami autorskimi do wspomnianych testów?
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
Kati
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 04/05/2010 22:40
Awatar

Platynowy forumowicz

Data rejestracji: 29.06.09

hm... mogę się rozejrzeć. Raczej są ogólnodostępne

Perfidia
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 04/05/2010 22:53
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 26.01.09

Kati - pomysł z testami super, tyle, że np. skala Becka teoretycznie jest zastrzeżona, a i tak jej wszyscy używają (Makro popraw mnie jeżeli się mylę).
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]

http://antyproana.blox.pl
Przeskocz do forum: