Zobacz temat
Mam Efkę :: Sprawy organizacyjne :: Przedstaw się
Witajcie...
|
|
smutnainaczej |
Dodany dnia 15/04/2012 13:36
|
Rozgrzewający się Postów: 3 Data rejestracji: 15.04.12 |
Jestem tu nowa. Prosiłabym, żeby ktoś mi odpowiedział, bo obserwuje forum od dłuższego czasu i zdaję sobie sprawę, że jest tu dużo osób podobnych do mnie, a także parę takich, które mogłyby mi udzielić konstruktywnej rady. Źle mi się o tym mówi, szczególnie w internecie, ale nie chcę już zadręczać mojej mamy, ani przyjaciółki, która jest niepoprawną optymistką i nie sposób zrozumieć jej moje różne wynurzenia i zachowania. Wierzę,że uzyskam pomoc na tym forum. Jestem osobą nadwrażliwą, kilkakrotnie cierpiałam na zaburzenia odżywania(praktycznie każda z ,,możliwych"opcji), moim głónym problemem jest strach. Boję się każdego dnia spędzonego w szkole, boję się własnych zmian nastroju. Często jest tak, że ni stą ni zowąd zmienia mi się nastrój i ciężko mi nad sobą zapanować. Czasem też mam pogłębiające się uczucie, że wszystko jest beznadziejne. Jestem też niecierpliwa i nie lubię tracić nad wszytkich kontroli. Czy mogę prosić o jakąś radę, sprecyzowanie mojego przypadku? Bo chciałabym sobie radzić(nie ukrywam, że jestem chorobliwie niesmiala w relacjach miedzyludzkich, dlatego to piszę). Zdaję sobie sprawe, że to tylko mój problem i tylko ja mogę nad nim zapanować, ale zastanawia mnie to, że czasem nawet obsesyjna praca nad sobą nie daje skutków. Moi rodzice nie chcą słyszeć o lekach. Będę wdzięczna za odpowiedź. Spróbuje podać potem więcej ,,czynników", jeżeli będzie to potrzebne. |
|
|
Jaskolka |
Dodany dnia 15/04/2012 13:42
|
Platynowy forumowicz Postów: 2580 Data rejestracji: 13.10.10 |
Witaj! Masz możliwość pójść do psychologa szkolnego? Na forum możesz uzyskać pewne wsparcie, ale niestety, nie diagnozę i wyleczenie... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 15/04/2012 13:44
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Witaj Tu możesz liczyć na wsparcie, możliwość wygadania się, porozmawiania z ludźmi... ale na pewno nie na "sprecyzowanie przypadku." Przez internet się nie diagnozuje. Kilkakrotnie cierpiałaś na zaburzenia odżywiania - i leczyłaś je? Miałaś kontakt z jakimś specjalistą? Rodzice nie chcą słyszeć o lekach - a co z psychoterapią? Próbowałaś z kimś porozmawiać? Z terapeutą, psychologiem? Albo z rodzicami o tym, że chciałabyś z pomocy psychoterapeuty skorzystać? karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
smutnainaczej |
Dodany dnia 15/04/2012 13:45
|
Nie, psycholog odpada, ze względu na to, że bardzo bliska osoba w mojej rodzienie jest psychologiem... |
|
|
sigma |
Dodany dnia 15/04/2012 13:51
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Ale co to ma do rzeczy? Psycholog z założenia nie może zajmować się problemami bliskich osób, więc i tak musiałabyś znaleźć kogoś innego.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Makro |
Dodany dnia 15/04/2012 14:43
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
Witam! Kilka kwestii porządkowych na starcie: 1. Wątek powinien być w przedstaw się 2. Smutnainaczej - nie wiem, czy to nie łamie regulaminu, a dokładnie: [quote]17. Przy rejestracji i wyborze loginu nie wybieramy nazw związanych z eFkami (typu np. schizofreniczka lub bulimiczny), a także określeń negatywnych (typu np. beznadziejna lub tłusta_świnia).[/quote] Wątek przenoszę, a na propozycję nowego loginu czekam na PW. Edytowane przez Makro dnia 15/04/2012 14:44 [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
Perfidia |
Dodany dnia 15/04/2012 14:45
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
Pierwsza rzecz - ile masz lat? Pytanie może wścibskie, ale od tego wiele zależy. Podpiszę się pod poprzedniczkami - diagnozy nikt Ci tu nie postawi. Zresztą jak nazwiesz swój problem czy problemy ma znaczenie drugorzędne. Poszukanie profesjonalnej pomocy jest najlepszą opcją. Psycholog w rodzinie nie ma tutaj znaczenia. Terapeutów obowiązuje dyskrecja tak jak lekarzy. Tylko gdzie i jak tej pomocy szukać to zależałoby właśnie od tego ile masz lat. [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
teczacpt |
Dodany dnia 15/04/2012 15:33
|
Brązowy Forumowicz Postów: 823 Data rejestracji: 13.08.10 |
Witaj na forum-podpisuję się pod tym co napisały wcześniej dziewczyny.NApisałaś sporo,ale tak naprawdę mało konkretów ( wiek).Wsparcie napewno tutaj dostaniesz-diagnozy niestety nie.
Tęcza [color=#3333ff]Tylko ci nie robią żadnych błędów,którzy nic nie robią.........[/color] |
smutnainaczej |
Dodany dnia 15/04/2012 19:29
|
Wiem, zdaję sobie z tego doskonale sprawę. Mam 17 lat. |
|
Przeskocz do forum: |