Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
Strona 2 z 2: 12
|
Homofobia
|
|
Sonic |
Dodany dnia 11/10/2014 14:15
|
Finiszujący Postów: 362 Data rejestracji: 17.08.14 |
Co wstawisz pomiędzy adopcją dzieci,a zakazem adopcji. Ja tu nie widze trzeciego wyboru
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych, którzy nas jeszcze pamiętali, razem z nim rozpłyniemy się w czasie i my. |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 11/10/2014 14:20
|
Finiszujący Postów: 360 Data rejestracji: 31.08.14 |
refundację in vitro dla par homoseksualnych?
[i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
Sonic |
Dodany dnia 11/10/2014 14:35
|
Dlaczego ja jako obywatel mam placic dla par homoseksualnych zabieg in vitro. Co z meskim zwiąskiem ? Legalizacja zawodu surogatki ?
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych, którzy nas jeszcze pamiętali, razem z nim rozpłyniemy się w czasie i my. |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 11/10/2014 14:43
|
[b]Sonic[/b] Tak, myślę że jest jakaś możliwość skorzystania z "matek zastępczych" ? Gdyby w ten sposób pary homoseksualne mogły posiadać swoje potomstwo, łatwiej byłoby pokazać społeczeństwu jak wspaniałymi potrafią być rodzicami, a tym samym przekonać "resztę", że mogą rownie dobrze zajmować się "państwowymi" dziećmi....Z resztą...ilu jest homoseksualistów wśród nauczycielek/ nauczycieli, wychowawców szkolnych itp. Oni i tak zajmują się dziećmi, tylko prawdopodobnie o tym nie wiesz, bo się z tym nie afiszują Dzieci to nie porcelana - lepsi porządni, homoseksualni rodzice niż odrzucenie, dom dziecka i wychowanie "na ulicy". Zawsze można ich zapytać o zdanie [quote]Dlaczego ja jako obywatel mam placic dla par homoseksualnych zabieg in vitro[/quote] A dlaczego oni płacąc wszystkie składki zdrowotne i podatki nie mają z tego czegoś mieć dla siebie tylko np. dokładać się do złamanej nogi jakiegoś homofoba ? Edytowane przez birbantka dnia 11/10/2014 14:45 [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
Sonic |
Dodany dnia 11/10/2014 14:48
|
Mnie niczym nie przekonają. Nie zgadzam się by homo mieli dzieci nieważne skąd i tym kończe tą dyskusje.
|
|
birbantka |
Dodany dnia 11/10/2014 14:53
|
Spoko, nawet nie próbuję Cię przekonać. Serdecznie pozdrawiam [i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 11/10/2014 15:41
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
Osoby homoseksualne mają dzieci i do niczego twojej zgody nie potrzebują. I na tym proponuję zakończyć temat rodzicielstwa, bo taki wątek już na forum jest. A ten dotyczy sposobów reagowania na przejawy homofobii. karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
Perfidia |
Dodany dnia 18/10/2014 08:49
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 7779 Data rejestracji: 26.01.09 |
[quote][b]tajfunek napisał/a:[/b] A co do wyksztalcenia jeszcze to znam ludzi,ktorzy maja doktorat a sa homofobamia[/quote] Ja znam taką osobę. Przeraża mnie poziom nienawiści i szyderstwa u tej osoby. Do tego stopnia, że unikam jakichkolwiek kontaktów. Nie chcę mieć takich ludzi w moim otoczeniu. [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images66.fotosik.pl/284/461e3b5cb29f37a2.jpg[/IMG][/URL] [color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć, a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i] [small]A.Einstein[/small][/color] [small]1,6180339887498948482045868343656...[/small] |
Mina |
Dodany dnia 18/10/2014 20:57
|
Brązowy Forumowicz Postów: 862 Data rejestracji: 18.05.12 |
[quote][b]Sonic napisał/a:[/b] Mnie niczym nie przekonają. Nie zgadzam się by homo mieli dzieci nieważne skąd i tym kończe tą dyskusje. [/quote] nie rozumiem czemu ktoś miałby ciebie przekonywać i szukać twojej akceptacji decyzji o posiadaniu dziecka? no chyba, że chciałby mieć dziecko z tobą i miałbyś zostać rodzicem - wtedy twoja zgoda/niezgoda mogłaby mieć jakieś (choć niekoniecznie decydujące) znaczenie ... [color=#996600]"Jeżeli ktoś prosi o radę, podpowiedź, wskazówkę albo pomoc, to świetnie; podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. Ale jeśli zobaczysz, że ten ktoś tylko cię wysłuchał, pokiwał głową i nic nie zrobił, to daj mu spokój. On po prostu j |
|
|
slant |
Dodany dnia 21/10/2014 17:13
|
Rozgrzewający się Postów: 42 Data rejestracji: 24.07.14 |
Rozróżnijmy między mieć dzieci np. przez lesbijski, z których jedna może dziecko urodzić, a mieć dzieci dzięki adopcji. prze owe lesbijki czy gejów. W przypadku adopcji istoty pozbawionej zdolności prawnych decyduje państwowy urzędnik, a państwo demokratyczne to takie, w którym normy prawne i etyczne są zgodne z normami deklarowanymi przez obywateli. Sonic jako obywatel ma prawo współdecydować, czy urzędnicy jego państwa oddadzą dalekiego krewnego sonica ( dawniej mieszkało tu 38 tysięcy a teraz 38 milionów) komuś, co do kogo sonic wyraża wątpliwość czy nadawałby się na rodzica. IMO Przedstawiciele społeczeństwa mają prawo głosu w tej kwestii. IMO Adopcja małych Polaków nie jest prawem, tyko przywilejem. Prawem kobiety w związku czy nie, jest dziecko urodzić, a jej przywilejem dziecko adoptować. Jeśli lesbijka ma dziecko lub urodzi je, to zabieranie go jej ( a były takie przypadki jest homofobią i barbarzyństwem. Jeśli lesbijka chce decydować o czyimś młodym życiu i śmierci może zajść w ciążę sztucznie zapłodniona. Jeśli gejowi tak zależy na decydowaniu o czyimś życiu i śmierci, to mogą przejść zabieg hipnozy pod pcb, który przeprogramowywuje seksualność skutecznie w obie strony. Czyli nie chcą poddać się zmiany pod psylocybinową hipnozą jednego swego aspektu, a chcą decydować o calym życiu i śmierci młodej istoty? Trochę uczciwości! Posiadanie żywych zabawek, które utrwalą związek homoseksualny, będący zwykle mniej stabilny niż hereseksualny prawem? Bycie przeciw temu przywilejowi homofobią? W dawnych kulturach geje realizowali się jako opiekunowie i nauczyciele. Walką z homofobią byłaby zgoda na zatrudnianie homoseksualistów w szkołach i przedszkolach. I za tym bym był jak najbardziej. W tym momencie homoseksualiści mają mnie za szowinistę a homofobowi za piątą kolumnę gejowską, trudno. Edytowane przez slant dnia 21/10/2014 17:14 |
|
|
Makro |
Dodany dnia 21/10/2014 21:34
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 3419 Data rejestracji: 10.08.08 |
[quote]mogą przejść zabieg hipnozy pod pcb, który przeprogramowywuje seksualność skutecznie w obie strony[/quote] Rażące i kolejne naruszenie regulaminu owocuje banem. A ze względu na brak widoków na poprawę jest on permanentny. [color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color] [color=#6600ff]Karl Kraus[/color] [color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc |
RedKate |
Dodany dnia 21/10/2014 22:09
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
O czym on w ogóle mówił? Poza tym, że to jakieś koszmarne herezje? Co to jest zabieg hipnozy pod pcb? Różne niestworzone rzeczy słyszałam, ale tego jeszcze nie...
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
sigma |
Dodany dnia 21/10/2014 22:28
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 12627 Data rejestracji: 12.02.11 |
o hipnozie pod wpływem psylocybiny - składnika grzybów halucynogennych.
karą za niewiarę będzie lęk który już nie zechce opuścić mnie |
|
|
RedKate |
Dodany dnia 21/10/2014 22:42
|
Grupa Trzymająca Władzę Postów: 2185 Data rejestracji: 06.07.12 |
O w mordę...
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą." Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color] |
|
|
birbantka |
Dodany dnia 21/10/2014 22:46
|
hahahaha, o jezuuu ładne kwiatki. Mam nadzieję, że takie psychotortury nie są nigdzie praktykowane
[i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i] |
|
Strona 2 z 2: 12
Przeskocz do forum: |