23 Listopada 2024
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło

Zapamiętaj mnie

Em Em
1 tydzień Offline
sasta sasta
2 tygodni Offline
notno notno
4 tygodni Offline
KingArthur KingArthur
8 tygodni Offline
swistak swistak
10 tygodni Offline
Ostatnio zarejestrował się: davidcorso
Ogółem Użytkowników:2,209
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

18/12/2022
Cześć, Rafa!

15/12/2022
Dzień Dobry Wszystkim Smile

06/10/2022
zdrowia

06/10/2022
Covid zapukał do moich drzwi poraz kolejny ten już ze szpitalem w tle. Stres

17/07/2022
Romek, nowi użytkownicy mają zablokowaną możliwość pisania na Forum - najpierw muszą się przedstawić w dziale "przedstaw się".

Archiwum shoutboksa
Zobacz temat
Mam Efkę :: Hyde park :: Porozmawiajmy
 Drukuj temat
Homofobia
Sonic
#21 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:15
Awatar

Finiszujący

Data rejestracji: 17.08.14

Co wstawisz pomiędzy adopcją dzieci,a zakazem adopcji. Ja tu nie widze trzeciego wyboru
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych,
którzy nas jeszcze pamiętali, razem z nim rozpłyniemy się w czasie i my.

birbantka
#22 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:20
Awatar

Finiszujący

Data rejestracji: 31.08.14

refundację in vitro dla par homoseksualnych? Smile
[i][small][color=#006666]"Któż zaufa człowiekowi, który nie ma gniazda
i zatrzymuje się tam, gdzie go mrok zastanie?" (Syr 36, 27)[/color][/small][/i]

Sonic
#23 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:35
Awatar

Finiszujący

Dlaczego ja jako obywatel mam placic dla par homoseksualnych zabieg in vitro. Co z meskim zwiąskiem ? Legalizacja zawodu surogatki ?
Wspomnienie o człowieku może okazać się trwalsze od jego szkieletu, ale kiedy odejdzie ostatni z tych,

birbantka
#24 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:43
Awatar

Finiszujący

[b]Sonic[/b] Tak, myślę że jest jakaś możliwość skorzystania z "matek zastępczych" ? Gdyby w ten sposób pary homoseksualne mogły posiadać swoje potomstwo, łatwiej byłoby pokazać społeczeństwu jak wspaniałymi potrafią być rodzicami, a tym samym przekonać "resztę", że mogą rownie dobrze zajmować się "państwowymi" dziećmi....Z resztą...ilu jest homoseksualistów wśród nauczycielek/ nauczycieli, wychowawców szkolnych itp. Oni i tak zajmują się dziećmi, tylko prawdopodobnie o tym nie wiesz, bo się z tym nie afiszują Smile Dzieci to nie porcelana - lepsi porządni, homoseksualni rodzice niż odrzucenie, dom dziecka i wychowanie "na ulicy". Zawsze można ich zapytać o zdanie Smile
[quote]Dlaczego ja jako obywatel mam placic dla par homoseksualnych zabieg in vitro[/quote]
A dlaczego oni płacąc wszystkie składki zdrowotne i podatki nie mają z tego czegoś mieć dla siebie tylko np. dokładać się do złamanej nogi jakiegoś homofoba ? Pfft
Edytowane przez birbantka dnia 11/10/2014 14:45

Sonic
#25 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:48
Awatar

Finiszujący

Mnie niczym nie przekonają. Nie zgadzam się by homo mieli dzieci nieważne skąd i tym kończe tą dyskusje.

birbantka
#26 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 14:53
Awatar

Finiszujący

Spoko, nawet nie próbuję Cię przekonać. Smile
Serdecznie pozdrawiam Kwiatek

sigma
#27 Drukuj posta
Dodany dnia 11/10/2014 15:41
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 12.02.11

Osoby homoseksualne mają dzieci i do niczego twojej zgody nie potrzebują.
I na tym proponuję zakończyć temat rodzicielstwa, bo taki wątek już na forum jest.
A ten dotyczy sposobów reagowania na przejawy homofobii.
karą za niewiarę będzie lęk
który już nie zechce opuścić mnie

Perfidia
#28 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2014 08:49
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 26.01.09

[quote][b]tajfunek napisał/a:[/b]
A co do wyksztalcenia jeszcze to znam ludzi,ktorzy maja doktorat a sa homofobamia[/quote]

Ja znam taką osobę. Przeraża mnie poziom nienawiści i szyderstwa u tej osoby. Do tego stopnia, że unikam jakichkolwiek kontaktów. Nie chcę mieć takich ludzi w moim otoczeniu.

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images66.fotosik.pl/284/461e3b5cb29f37a2.jpg[/IMG][/URL]
[color=#990099][i]Czasem jest tak, że to, co się liczy, nie da się policzyć,
a to, co daje się policzyć - nie liczy się.[/i]
[small]A.Einstein[/small][/color]

[small]1,6180339887498948482045868343656...[/small]

http://antyproana.blox.pl
Mina
#29 Drukuj posta
Dodany dnia 18/10/2014 20:57
Awatar

Brązowy Forumowicz

Data rejestracji: 18.05.12

[quote][b]Sonic napisał/a:[/b]
Mnie niczym nie przekonają. Nie zgadzam się by homo mieli dzieci nieważne skąd i tym kończe tą dyskusje. [/quote]

nie rozumiem czemu ktoś miałby ciebie przekonywać i szukać twojej akceptacji decyzji o posiadaniu dziecka? no chyba, że chciałby mieć dziecko z tobą i miałbyś zostać rodzicem - wtedy twoja zgoda/niezgoda mogłaby mieć jakieś (choć niekoniecznie decydujące) znaczenie ...
[color=#996600]"Jeżeli ktoś prosi o radę, podpowiedź, wskazówkę albo pomoc, to świetnie; podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. Ale jeśli zobaczysz, że ten ktoś tylko cię wysłuchał, pokiwał głową i nic nie zrobił, to daj mu spokój. On po prostu j

slant
#30 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 17:13
Rozgrzewający się

Data rejestracji: 24.07.14

Rozróżnijmy między mieć dzieci np. przez lesbijski, z których jedna może dziecko urodzić, a mieć dzieci dzięki adopcji. prze owe lesbijki czy gejów.
W przypadku adopcji istoty pozbawionej zdolności prawnych decyduje państwowy urzędnik, a państwo demokratyczne to takie, w którym normy prawne i etyczne są zgodne z normami deklarowanymi przez obywateli. Sonic jako obywatel ma prawo współdecydować, czy urzędnicy jego państwa oddadzą dalekiego krewnego sonica ( dawniej mieszkało tu 38 tysięcy a teraz 38 milionów) komuś, co do kogo sonic wyraża wątpliwość czy nadawałby się na rodzica. IMO Przedstawiciele społeczeństwa mają prawo głosu w tej kwestii. IMO Adopcja małych Polaków nie jest prawem, tyko przywilejem. Prawem kobiety w związku czy nie, jest dziecko urodzić, a jej przywilejem dziecko adoptować. Jeśli lesbijka ma dziecko lub urodzi je, to zabieranie go jej ( a były takie przypadki jest homofobią i barbarzyństwem. Jeśli lesbijka chce decydować o czyimś młodym życiu i śmierci może zajść w ciążę sztucznie zapłodniona. Jeśli gejowi tak zależy na decydowaniu o czyimś życiu i śmierci, to mogą przejść zabieg hipnozy pod pcb, który przeprogramowywuje seksualność skutecznie w obie strony. Czyli nie chcą poddać się zmiany pod psylocybinową hipnozą jednego swego aspektu, a chcą decydować o calym życiu i śmierci młodej istoty? Trochę uczciwości! Posiadanie żywych zabawek, które utrwalą związek homoseksualny, będący zwykle mniej stabilny niż hereseksualny prawem? Bycie przeciw temu przywilejowi homofobią? W dawnych kulturach geje realizowali się jako opiekunowie i nauczyciele. Walką z homofobią byłaby zgoda na zatrudnianie homoseksualistów w szkołach i przedszkolach. I za tym bym był jak najbardziej.
W tym momencie homoseksualiści mają mnie za szowinistę a homofobowi za piątą kolumnę gejowską, trudno.
Edytowane przez slant dnia 21/10/2014 17:14

Makro
#31 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 21:34
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 10.08.08

[quote]mogą przejść zabieg hipnozy pod pcb, który przeprogramowywuje seksualność skutecznie w obie strony[/quote]
Rażące i kolejne naruszenie regulaminu owocuje banem. A ze względu na brak widoków na poprawę jest on permanentny.
[color=#3300ff]"Gdy słońce kultury chyli się ku zachodowi, to nawet karły rzucają długie cienie."[/color]
[color=#6600ff]Karl Kraus[/color]
[color=#0099ff]Jestem lekarzem. Na forum jestem prywatnie, więc funkcje leczenie i diagnostyka są wyłąc

http://www.blogozakrecie.blox.pl
RedKate
#32 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 22:09
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 06.07.12

O czym on w ogóle mówił? Poza tym, że to jakieś koszmarne herezje? Co to jest zabieg hipnozy pod pcb? Shock Różne niestworzone rzeczy słyszałam, ale tego jeszcze nie...
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą."
Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color]

sigma
#33 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 22:28
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 12.02.11

o hipnozie pod wpływem psylocybiny - składnika grzybów halucynogennych.
karą za niewiarę będzie lęk
który już nie zechce opuścić mnie

RedKate
#34 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 22:42
Awatar

Grupa Trzymająca Władzę

Data rejestracji: 06.07.12

O w mordę... Boisie
[color=#3399ff][i][small]"Moja doprowadzona do ostateczności dusza doszła do głosu. Z zimną furią, z pełną świadomością tego co robię, przestałam panować nad sobą."
Joanna Chmielewska - "Całe zdanie nieboszczyka"[/small][/i][/color]

birbantka
#35 Drukuj posta
Dodany dnia 21/10/2014 22:46
Awatar

Finiszujący

hahahaha, o jezuuu ładne kwiatki. Mam nadzieję, że takie psychotortury nie są nigdzie praktykowane myśliciel

Przeskocz do forum: